Her şey olabildiğince basit olmalı, ancak daha basit olmamalıdır. A. Einstein

k12 Alan Adı Nedir, Nasıl Alınır?

.k12 alan adı nedir?

.k12 alan adı eğitim kurumlarının kullandığı internet alan adıdır. ABD, Kanada, Türkiye ve Avustralya’daki ilk ve orta dereceli eğitim kurumları bu .k12 alan adı uzantısını kullanırlar. Türkiye’de .tr uzantısından önce k12.tr şeklinde kullanılır. Anlamı “K” Kindergarten’in başharfi, 12 rakamı da üniversite veya kolej öncesi son sınıftan gelmektedir.
Kindergarten, 4-6 yaş aralığında anaokuluna başlayan çocukları ifade eder. .k12 Okul çağının başlangıcından lise bitimine kadar olan tüm süreci kapsamaktadır. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet okulları ve özel okullarda k12.tr uzantısı kullanılmaktadır. bir eğitim kurumuysanız, k12.tr alan adınızı www.meb.k12.tr adresinden bazı belgeler karşılığı alabilirsiniz.

.k12 nasıl alınır?

.k12.tr uzantılı alan adı almak için aşağıdaki belgeleri başvuru formunuzla bize veya Nic.tr alan adı yönetimine gönderin. İşletmemiz başvurusunu yapacak ve kısa sürede tamamlayacaktır.

.k12 tescil etmek için gerekli belgeler

Alan adı talebinde bulunan kuruluş devlet okulu ise İlköğretim, lise ve dengi okulların müdürlük makamınca verilmiş, antetli kağıt üzerinde makamca imzalanmış ve kaşeli yazılı izin belgesinin, ya da Alan Adı Tahsis Formu’)nun yetkili kişi tarafından, imzalı ve kaşeli olarak “.tr” Alan Adı Yönetimi’ne veya bize email ile göndermeniz gerekiyor. Alan adı talebinde bulunan kuruluş özel okul ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen Kurum Açma İzin Belgesi ile ilgili belediyeye başvurularak temin edilen İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı’nın “.tr” Alan Adı Yönetimi’ne veya bize email adresimize gönderilmesi gerekmektedir.

Alan adı başvuru formu

Tescil için gereken başvuru formunu buradan indirip doldurun, imzalayın ve okul yetkilisine imzalatın. Daha sonra bu belgeyi ve yukarıda bahsedilen diğer belgeleri email ile bize gönderin. Nic.tr başvuruları işletmemiz tarafından yapılmakta ve alan adınız 3 iş günü içinde tescil edilmektedir.

.k12.tr alan adı ücreti

Alan adı ücreti değişmekle birlikte yaklaşık yıllık 2 (iki) usd+KDV dir. Her yıl yenilenmesi gerekir.  
Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *