Google sıralama kriterleri
- Kategori: Blog
Google arama sonuçlarında alan adlarını sıralarken, bu web sitelerini yüzlerce kritere göre değerlendirmekte ve bu kriterlere göre her bir alana adı ve sayfada ayrı bir puan vermektedir. İşte alan adları, arama sonuçların bu puanlara göre sıralanır. Bu kriterlerin çoğu Google kendi sayfasında açıklamaktadır. Bazıları da, deneysel çalışmalar sonucu ortaya çıkmış kriterlerdir. Bu kriterleri dikkate alarak web tasarım hizmeti almanız, sitenizi kurarken bunlara dikkat etmeniz sizi diğer siteler karşısında daha bulunabilir konuma getirecektir. Aşağıda, Google arama motorunun dikkat ettiği kriterler sıralanmaktadır.
Arama motorları nasıl çalışır?
- Kategori: Blog
Arama motorları interneti aradığımız herhangi bir şeyi bulmamıza yardımcı olur. İşletmeler ürün ve hizmetlerini tanıtan web tasarım yapıp bu tasarımı bir web alanına yüklerler. Ancak bunların kullanıcılar tarafından bulunabilir olmasını arama motorları sağlar. Ürün, bilgi, hizmet, fotoğraf, müzik, video ve buna benzer her şeyi. Yabancı bir yerde olduğunuzu ve bir alışveriş yapmanız gerektiğini varsayalım. Marketin yerini kime sorardınız? Tabii ki bilen birine. Aynı şekilde araba motorları de internetin bilen kişilerdir.
Aradığınız kelimeleri veritabanında kayıtlı bilgilerden seçerek size sunar. Bu bulma işlemi, arama sonuçlarını, arama motoruna göre, en iyiden en kötüye doğru sıralamasıyla gerçekleştirilir.
SEO Nedir, Nasıl yapılır?
- Kategori: Blog
SEO terimi Search Engine Optimization kelimelerinin baş harflerinden oluşuyor. İngilizce olarak bilinen bir kelime olduğu için Tükçe’de de arama motoru optimizasyonu anlamına gelen SEO kelimesini olduğu gibi kullanıyoruz.
Tamamen pazarlama alanına giren bir konudan oluşturulan bir web sitesinin hedeflediği kitle ile arama motorları üzerinden buluşmasına yarayan ve buluşulan müşteri kitlesiyle web sayfaları sayesinde etkileşime girebildiği için, doğru yapıldığında pazarlama açısından basılı medya kullanımına göre daha avantajlıdır. Bu nedenle internet üzerinden pazarlama, etkileşimli pazarlama, interaktif pazarlama, Search Engine Marketing arama motoru pazarlaması ve pazarlama gibi kavramlar la da anılan bu yeni alanın önemi günümüzde giderek artmaktadır.
Web Tasarım Örnekleri
- Kategori: Blog
Sitemizde farklı kategorilerde 50.000 fazla web tasarım örnekleri bulunmaktadır. Bu örnekler yaptırmak istediğiniz web sitenizin nasıl olması gerektiği konusunda size fikir verecektir. Farklı platformlar için kategorilendirilmiş ve farklı iş kolları için yine gruplandırılmış olarak web tasarım örnekleri bölümünü inceleyebilirsiniz.
".com.tr" alan adı nasıl alınır?
- Kategori: Blog
Com.tr alan adı tescil etme yetkisi Ortadoğu Teknik Üniversitesi'ndedir ve belge karşılığı kayıt edilmektedir. Com.tr alan adları, nic.tr alan adı üzerinden tesciller online olarak gerçekleşir.
Wordpress Nedir?
- Kategori: Blog
Wordpress nedir?
Wordpress, açık kaynak lisanslama ile dağıtılan, PHP programlama dili ile yazılmış, MySQL veritabanı üzerinde çalışan bir içerik yönetim sistemidir (CMS). Web sitenizin tasarımı bu sistem üzerinde yapıldıktan sonra, yazılarınızın güncellenmesi, fotoğraflarınızın yüklenmesi, mevcut bilgilerin değiştirilmesi, yeni haber, makale ve diğer konuların zamanla yayınlanması bu sistem üzerindeki bir kontrol paneli aracılığıyla yapılır.
Wordpress içerik yönetim sistemi, üzerinde yayınlanan web siteleri aktif önbellekleme sayesinde oldukça hızlı çalışır. Ancak bu, sayfa tasarımlarının uzman profesyonel bir ekip tarafından yapıldığında mümkündür. Amatör ellerde yapılacak web tasarımı, optimize edilmemiş hatalı eklentiler, fotoğrafların yanlış kullanılması ve hatalı kodlama sitelerin ağır çalışmasına yol açarak, kullanıcılarda ziyaretçi kaybına yol açar.
Wordpress üzerine kurulu tasarımların bir diğer sorunu güvenlik açıkları ve bu güvenlik açıkları sebebiyle sitelere zararlı kod bulaşmasıdır. Bu kodlar genellikle virüslü ileti dağıtımı amacıyla kullanıldığı için, site bir süre sonra hizmet veremeyecek ve sunucu tarafından engellenecektir. Dolayısıyla wordpress üzerine geliştirilecek web sitesi tasarımları, konusunda uzman, grafik tasarımcılar ve yazılımcılar tarafından işletmeler için önemlidir.
Wordpress kullanımı kolay mıdır?
Wordpress, kullanımın en kolay içerik yönetim sistemidir. Web sitenizin içeriğini basit bir kontrol paneli aracılığıyla yönetmek oldukça kolaydır. Yönetim desteğini bizden de alabilirsiniz. Aşağıdaki telefon numarasından bizi arayınız.Ne tür siteler oluşturabilirim?
İnternetin %30’u wordpress sitelerden oluşuyor. Aklınıza gelebilecek tüm sektörlerde wordpress kullanılır. Oldukça esnek bir yapıda olduğu için her türlü tasarım uygulanabilir. Hangi sektörde olursanız olun size en iyi yansıtacak bir web sitesi tasarımı için bizi arayabilirsiniz.Wordpress güvenlimidir?
Kesinlikle evet. Wordpress içinde bir çok eklentinin ve temanın çalıştığı bir yazılımdır. Wordpress’te güvenlik açığı yaratan wordpress’in kendisi değil kullanılan eklentiler ve temalardır. Güvenilir eklenti ve temaların yanı sıra, güvenilir bir hosting şirketi kullanmalısınız. Hosting satın almak için tıklayınız.Wordpress için nasıl bir hosting seçmeliyim?
Wordpress için özel olarak yapılandırılmış sunucularımız var. Şimdi %50 indirimli olarak satın alabilirsiniz.İndirim kodu: LINX202050
Özel wordpress hosting satın almak için tıklayınız.Arama Motoru Optimizasyonu Başlangıç Rehberi
- Kategori: Blog
Web sitesi tasarımı işletmeler için hayati derecede önemli. Ancak konu sitenin tasarımı ve yayınıyla bitmiyor. Birde muhtemel müşterileriniz tarafından bulunabilir olmanız gerekiyor. İşte bu noktada arama motoru kriterleri devreye giriyor. Bu doküman öncelikle Google’daki ekiplerin kullanımı için hazırlandı, ancak daha sonra bunun arama motoru optimizasyonuna yeni başlayan kullanıcılar ve arama motorları ile sitelerinin etkileşimini geliştirmek isteyen web tasarımcıları için de yararlı olabileceğini düşündük.
Hosting (Barındırma) Nedir?
- Kategori: Blog
Hosting (web Sitesi Barındırma) web sitesinde yayınlanmak istenen sayfaların, görsellerin ve diğer belgelerin internet kullanıcıları tarafından, Internet Explorer, Safari, Google Chrome, Firefox gibi bir internet tarayıcıyla erişebileceği bir sunucuda (bilgisayarda) bulundurma işlemidir.
SSL Nedir, Nasıl çalışır?
- Kategori: Blog
SSL, bilgisayar ağı üzerinden güvenli haberleşmeyi sağlamak için tasarlanmış kriptolama protokolleridir. X.509 sertifikalarını kullanırlar ve bundan dolayı karşı tarafla iletişime geçeceklerin kimlik doğrulaması asimetrik şifreleme ile yapılır ve bir simetrik anahtar üzerinde anlaşılır. Bu oturum anahtarı daha sonra taraflar arasındaki veri akışını şifrelemek için kullanılır.
SMTP Mail Hata Kodları ve Anlamları
- Kategori: Blog
SMTP Hata Başvurusu
Aşağıdaki hata kodları sunucuların çoğu için geçerlidir.
Hataların nedenlerinin tespitine yardımcı olmak amacıyla Gmail, oluşturduğu tüm hatalara "gsmtp" ifadesini ekler. Gmail ayrıca, Varsayılan Yönlendirme kuralları gibi PVC politikalarından oluşturulan özel hatalar için de "-gdcp" ifadesini ekler. Örneğin: "550 5.7.1 Bu ileti example.com e-posta politikasını ihlal etmektedir. - gcdp <oturumKimliği>
İnternet alan adı uzantıları
- Kategori: Blog
Önce .com, net, org vardı.
İnternet alan adı, bir web sitesinin veya internet üzerindeki herhangi bir noktayı tanımlayan hatırlanması kolay adreslerdir. Siz bu adres aracılığıyla bu web sitesine ulaşırsınız. Alan adı satın alınabilen değil, kiralanabilen bir hizmettir. En az 1 yıl en fazla 10 yıl olmak üzere tescil edilebilir. Türkiye'de alan adı tahsis eden kuruluş Ortadoğu Teknik Üniversitesidir. Bugün sayıları 1000'i aşmış olan ve gittikçe artan sayıda alan adı uzantısı bulunuyor.
k12 alan adı nedir, nasıl alınır?
- Kategori: Blog
.k12 alan adı nedir?
.k12 alan adı eğitim kurumlarının kullandığı internet alan adıdır. ABD, Kanada, Türkiye ve Avustralya'daki ilk ve orta dereceli eğitim kurumları bu .k12 alan adı uzantısını kullanırlar. Türkiye'de .tr uzantısından önce k12.tr şeklinde kullanılır. Anlamı "K" Kindergarten'in başharfi, 12 rakamı da üniversite veya kolej öncesi son sınıftan gelmektedir.
Cyberduck FTP Programı Kullanımı
- Kategori: Blog
FTP programlarından biri de Cyberduck isimli ücretsiz (ya da isteğe bağlı ödemeli) bir yazılımdır. Bu proğram yardımıyla bilgisayarınızla hosting alanınız arasında FTP ile dosya transferi yapabilirsiniz. Kullanımı oldukça basit, arayüzü oldukça şıktır.
Hem PC hemde Mac versiyonu olmakla birlikte özellikle Mac kullanıcıları bu programı tercih etmektedirler.
Web tasarımında ana kurallar
- Kategori: Blog
Web sayfalarının farklı cihazlarda kullanıcı dostu görüntüleme için yeni web standartlarının kullanılması gerekiyor. Bu web standartları sayesinde sayfa bilgileri kullanıcıya daha rahat okuma imkanı veriyor. Örneğin bir bilgisayarda kullanılan tipografi ve stiller faklı iken bunun bir cep teleonuna olduğu gibi gelmesi, bilgileri okunmaz kılacaktır. Bu nedenle web dünyasının ana dili HTML ve CSS, web yazılımcılarına sayfaları nasıl kodlamalı gerektiğini gösterir. Bu standartları W3C isimli bir konsorsiyum belirler ve web yazılım araştırmalarını yönetir.
Postfix mail kuyruğu işlemleri
- Kategori: Blog
Linux sunucunuzda Postfix kullanıyorsanız bazı sorunları gidermek için aşağıdaki mail komutlarını kullanabilirsiniz. Öncelikle sunucuza SSH ile bağlanın.
Kuyrukta biriken mailleri görmek için,