Bir müşteri “web sitemi yeniliyorum” dediğinde herhangi bir SEO’nun düşündüğü ilk şey, bunun tüm çalışmalarım üzerinde ne gibi bir etkisi olacağıdır?
Bu yazı, yapının, URL’lerin, Sayfa Başlıklarının, Meta Açıklamalarının ve daha fazlasının doğru şekilde eşleştiğinden emin olmak için test sitenizde / geliştirme sitenizde SEO kontrollerinin nasıl yapılacağını kapsayacaktır. Ayrıca, bir web sitesi tam bir revizyondan geçtiğinde genellikle unutulan şeylere değinen bir SEO kontrol listesi görevi görür.
Yeniden tasarım yaparken SEO’yu neden düşünmelisiniz?
Bir web sitesinin yenilenmesi sırasında SEO’nuzu dikkate almak neden önemlidir? Kısacası, kaybedecek çok şeyiniz var.
Sitenizin harika olduğunu varsayalım. Sıralamalar güçlü, organik trafik akıyor ve gelir artıyor. Gerçekten tüm bunları kaybetmek istermisiniz? Sanmıyorum.
Bununla birlikte, stratejik düşünerek, bir sitenin yeniden tasarımdan sonra performansını iyileştirme fırsatını yakalayabilirsiniz. Bu müşterinin yaptığı buydu:
Gördüğünüz gibi, yeniden indeksleme aşamasında bile trafikte sürekli bir artış (kırmızı daireden) izlendi. Yeniden tasarımı doğru yaparsanız, herhangi bir trafik veya sıralama kaybetmezsiniz; aslında, onları kazanırsınız.
Aşağıda, oluşturulmakta olan test sitesini ve mevcut sitenizi SEO açısından anlamanıza yardımcı olabilecek bazı adımları özetledim. Web sitenizi değiştirirken bu çok önemlidir ve web geliştirme ajansının web sitenize giden önemli SEO çalışmalarını sürdürdüğünden nasıl emin olacağımı ele alacağım.
Adım 1 – SEO’yu düşünün
Yapmanız gereken ilk şey SEO hakkında düşünmektir. Çoğu zaman müşteriler, web sitelerini değiştirmenin SEO etkisini düşünmeyi bırakmazlar. Değerli içeriği tarihi sayfalardan ayırırlar veya her bir URL’yi eskilerini yeniden yönlendirmeden tamamen değiştirmenin iyi bir fikir olacağına karar verirler.
Bir web sitesini ve URL’lerin güvenilirliğini nasıl koruduğunu inceleyin.
Adım 2 – Mevcut siteyi tarayın
Neden sitemi taramam gerekiyor?
Sitenizin yapısının şu anda nasıl göründüğünü bilmiyorsanız, kendinizi büyük bir düşüşe hazırlayacaksınız. Yapıyı, meta verileri ve URL’leri almak, neyin neden değiştiğini tam olarak belirlemek için çok önemlidir.
Nasıl yapılır
SEO taramanız, sitenizin tamamının şu anda nasıl belirlendiğine dair bir yol haritası verecektir. Bu verileri almanın en iyi yolu Screaming Frog gibi bir araç kullanmaktır . Mevcut sitenin meta verilerine ve yapısına sahip olduğunuzda, yeni siteyi nasıl eşleştireceğinizi bileceksiniz.
3. Adım – Eski siteyi denetleyin
Ardından, siteyi denetlemeniz gerekir. Woorank gibi ücretsiz araçlar işi yapacak, ancak ellerinizi kirletmenizi ve işi kendiniz yapmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Sorunlu alanlar bulmak için sitenizin özüne girmek gibisi yoktur.
Siteyi neden denetlemelisiniz?
Arama motorlarının siteniz hakkında neyi sevip neyi sevmediğini bilmeniz gerekir. Bu, hangi alanların tutulması gerektiğini görmenize ek olarak sorunlu alanları belirlemenize yardımcı olabilir.
Ne arıyorum?
Screaming Frog verilerinizi kullanarak aşağıdakileri kontrol etmenizi öneririm:
Eksik sayfa başlıkları
Yinelenen sayfa başlıkları
512 pikselin üzerinde sayfa başlıkları
200 pikselin altındaki sayfa başlıkları
Eksik H1 etiketleri
Yinelenen H1 etiketleri
Birden çok H1 etiketi
Eksik meta açıklamalar
Yinelenen meta açıklamalar
923 pikselin üzerinde meta açıklamalar
Kanonik etiketler
Kanonikleştirme
Bozuk iç / dış bağlantılar
Resim alt metni
Aşağıdakileri manuel olarak da kontrol etmelisiniz:
Bu veriler, web sitesinin neyi iyi yaptığını ve iyileştirilmesi gereken alanları iyi bir şekilde anlamanızı sağlar.
Adım 4 – Test sitenizi noindex edin
Neden noindex’e ihtiyacımız var?
Bu aşama basittir; yine de birçok yeniden tasarımın ters gittiği nokta budur.
Test siteniz üzerinde çalışıyorsanız, isteyeceğiniz son şey Google ve diğerleri içindir. dizine eklemek için. Harika yeni içerik eklediyseniz, dizine eklenir. Daha sonra yeni siteyi açtığınızda, yeni içeriğin hiçbir değeri olmayacaktır çünkü yinelenecektir.
Test sitenizi nasıl noindex yapabilirsiniz?
Bir site, geliştiricileriniz tarafından iki şekilde endekslenebilir.
1 – Sitenizin CMS’sindeki noindex kutusunu işaretleyin. Örneğin WordPress’iniz varsa, “Arama motorlarının bu siteyi dizine eklemesini engelleyin “ yazan kutuyu işaretlemeniz yeterlidir .
Bu, her sayfanın <head> bölümüne aşağıdaki kodu ekler:
2 – İkinci seçeneğiniz, siteyi Robots.txt dosyasında engellemektir. Bu biraz daha yanıltıcıdır; bu nedenle, çoğu CMS’nin kutu işaretleme seçeneği vardır.
CMS’niz buna izin vermiyorsa, aşağıdakileri Robots.txt dosyanıza koyabilirsiniz:
User-agent: *
Disallow: /
CMS yok mu? Noindex’i uygulayarak başlık dosyasına erişiminiz varsa kodu manuel olarak ekleyebilirsiniz, kodu yukarıdaki gibi izleyin.
Adım 5 – Test sitesini tarayın
Test sitesini neden taramalıyım?
Ayrıca test sitenizin nasıl yapılandırıldığını da anlamanız gerekir. Bir site tarayıcısı kullanarak, mevcut sitenize kıyasla nasıl göründüğünü görmek için test sitesini yeniden tarayın.
Nasıl yapılır
Mevcut sitenizin ilk taramasını açın ve bir kopyasını alın. ” Kaydet + Farklı ” ı tıklayın ve dosyayı ” Düzenleme İçin Mevcut Site Taraması” olarak adlandırın. Bu sizin düzenlenebilir kopyanızdır.
Test sitesini tarayın . Test sitesi taramasını dışa aktarın ve ” Site Taramasını Test Et ” olarak kaydedin . Bir kopya oluşturun ve ” Düzenleme için Site Taramasını Test Et” olarak adlandırın – bundan sonra bunu kullanacağız.
Yeni oluşturulan eski site taramasını ( 1. Adımdan Düzenlemek için Mevcut Site Taraması ) alın ve Excel’deki tüm URL’lerde bir bul ve değiştirin . Etki alanı adınızı: “example.com” , test sunucunuzun etki alanıyla değiştirin: “test.example.com”.
Tüm URL’leri seçin ve bir txt dosyasına kopyalayın (notepad ++ veya benzeri bir şey kullanın). Bunu ” Screaming Frog için Test Taraması ” olarak kaydedin . Bu noktada, aşağıdaki belgelere sahip olmalısınız:
Mevcut Site Taraması (xls)
Düzenleme için Mevcut Site Taraması (xls)
Site Taramasını Test Et (xls)
Düzenleme için Site Taramasını Test Et (xls)
Screaming Frog (txt) için Taramayı Test Etme
Screaming Frog’da menü çubuğunda Mode’u bulun ve List’i seçin . Sistem biraz değişecek ve tarayıcıya bir .txt dosyası yükleyebileceksiniz .
Değiştirdiğiniz tüm URL’lerin txt dosyanızı ( Screaming Frog için Test Taraması ) bulun ve bunu Screaming Frog’a girin. Hit Başlat.
Bunu doğru bir şekilde izlediyseniz, tüm URL’lerin taranmasına neden olursunuz. Olmadıysa, geri dönün ve hiçbir şeyi kaçırmadığınızdan emin olun. Tarayıcının engellenen / indekslenmemiş URL’leri taramasına izin vermeniz gerekir . Yapılandırma ve Örümcek’i tıklamanız yeterlidir . Ardından robots.txt dosyasını yoksay yazan bir onay kutusu bulacaksınız . Bunu işaretlemeniz gerekebilir. Gelişmiş adlı sekmenin aynı bölümünde, Saygı Noindex’i göreceksiniz ; bunun işaretini kaldırmanız da gerekebilir. Şunun gibi görünecek:
Tüm HTML’yi indirin ve bir Excel dosyası olarak kaydedin. “Son Taranan Test Sitesi” olarak adlandırın. Bu, daha sonra kontrol edeceğiniz test taraması olacaktır. Ayrıca, test sitesinde yaptığımız ilk taramayı (Test Site Taraması) devam ettirin.
Sonunda şu dokümanlara sahip olacaksınız:
Mevcut Site Taraması (xls)
Düzenleme için Mevcut Site Taraması (xls)
Site Taramasını Test Et (xls)
Düzenleme için Site Taramasını Test Et (xls)
Screaming Frog (txt) için Taramayı Test Etme
Taranan Son Test Sitesi (xls)
Tamam, başardın. Artık verilere Excel biçiminde sahipsiniz ve test sitesinde neyin işe yarayıp neyin işe yaramadığını görebilirsiniz. Bu, mevcut sitede bulunan test sitesinde neyin eksik olduğunu anlamanıza olanak tanır.
Adım 6 – Verilerinizi Analiz Edin
Ne arıyoruz
Artık tüm taramaları yaptığımıza göre , Screaming Frog’un ” Son Taranan Test Sitesi ” adlı XLS elektronik tablosunu açmamız gerekiyor . Çok fazla veri görmelisiniz.
İlk önce, ” Dahili HTML” adlı üstteki satırı silin . Sonra, bu boş bir satırsa, “2” sayısı için aynısını yapın. Bu başlıklara sahip olmalısınız:
Adres
İçerik
Durum kodu
Durum
Başlık 1
Başlık 1 uzunluğu
Başlık 1 piksel genişliği
Meta açıklaması 1
Meta açıklaması 1 uzunluğu
Meta açıklaması 1 piksel genişlik
Meta anahtar sözcüğü 1
Meta anahtar kelimeler 1 uzunluk
H1-1
H1-1 uzunluğu
H2-1
H2-1 uzunluğu
Meta robotlar 1
Meta yenileme 1
Kanonik bağlantı öğesi 1
Boyut
Sözcük sayısı
Seviye
Inlinks
Outlinks
Dış bağlantılar
Hash
Bunlardan bazılarının yanında, yalnızca bir tane olduğunu gösteren “1” sayısı vardır. Bazılarınızın yanında 2 numara varsa, o zaman bunlardan birkaçına sahipsiniz. Üzerinde “2” numarasına sahip olmamanız gereken öğeler aşağıdaki gibidir:
Başlık
Meta Açıklaması
Anahtar Kelimeler
Kanonik etiket
H1 (Bunu tartışmaya açık bırakacağım)
Tüm bunlarla birlikte, hangi değişikliklerin yapılması gerektiğini belirlemeye başlayacağız.
Git Durum Kodu başlığında, filtre simgesini tıklayın ve 200 kod. Bu, çalışan tüm URL’leri gösterir. Bunlardan bazılarında “Bağlantı Zaman Aşımına Uğradı” ifadesini görebilirsiniz. Bunun nedeni Screaming Frog’un zaman aşımına uğraması olabilir. Bunları manuel olarak kontrol edin. Çalışırlarsa, elektronik tabloyu güncellemeniz yeterlidir; işe yaramazlarsa, bir sorun belirlemişsinizdir. Geliştiriciye bunların zaman aşımına uğradığını bildirin. Bir düzeltmeyi belirleyebilmeleri gerekir.
Veriler nasıl eşleştirilir
Size verileri nasıl test edeceğinizi anlattım, ancak tüm bu taramalarla ne yapacağınızı söylemedim. Mevcut ve test sitelerinizi bu şekilde taramanın amacı, test sitesinin şu anda sahip olduğu meta verileri, yapıları ve hataları belirlemektir. İlk olarak, sütunlara bir filtre uygulayın:
Düzey başlığını bulun , sağ tıklayın ve en küçükten en büyüğe sıralayın . Şimdi tüm verileri bölümlere ayırın. Sayfa Başlıkları ile başlıyorum (Başlık 1). Elektronik tablodaki ilk 7 sütunu alın ve hepsini vurgulayın. Bunları kopyalayıp aynı Excel elektronik tablosundaki ” Sayfa Başlıkları” adlı başka bir sayfaya yapıştırın . ” Meta Açıklama” için de aynısını yapın , ancak bu sefer ilk 4 sütunu, ardından 8-10’u seçin. Aşağıdaki gibi farklı sayfalarla sonuçlanmak için her bölüm için bunu tekrarlayın:
Sayfa Başlık Sayfası
Adres
İçerik
Durum kodu
Durum
Başlık 1
Başlık 1 uzunluğu
Başlık 1 piksel genişliği
Meta Açıklama Sayfası
Adres
İçerik
Durum kodu
Durum
Meta açıklaması 1
Meta açıklaması 1 uzunluğu
Meta açıklaması 1 piksel genişlik
Meta Anahtar Kelimeler Sayfası
Adres
İçerik
Durum kodu
Durum
Meta anahtar sözcüğü 1
Meta anahtar kelimeler 1 uzunluk
H1 Sayfası
Adres
İçerik
Durum kodu
Durum
H1-1
H1-1 uzunluğu
H2 Sayfası
Adres
İçerik
Durum kodu
Durum
H2-1
H2-1 uzunluğu
Standartlar, Kelime Sayısı, Seviye, Girişler ve Çıkışlar
Adres
İçerik
Durum kodu
Durum
Kanonik bağlantı öğesi 1
Sözcük sayısı
Seviye
In-linkler
Dış bağlantılar
Bu sayıdaki kağıtlar abartılı görünebilir, ancak benim deneyimime göre, daha küçük miktarlarda verilerle çalışmak, büyük, veri ağırlıklı bir elektronik tablo üzerinde çalışmaya çalışmaktan çok daha kolaydır.
İşte en iyi kısım
Daha önce yaptığımız tüm emeklemeleri hatırlıyor musun? Peki, Düzenleme için Mevcut Site Taramasını açmamız gerekecek . Önce Düzeyi filtreleyerek ” en küçüğünden en büyüğüne ” görünmesini sağlayın, ardından bu e-tabloda aşağıdaki sütunları bulun:
Başlık 1
Başlık 1 uzunluğu
Başlık 1 piksel genişliği
Bu üç sütundaki tüm verileri vurgulayın ve bunları test sitesi elektronik tablonuza boş sütunlardaki Sayfa Başlıkları Sayfasına kopyalayın . Bu üç sütunu Başlık 1 Piksel Genişliği’nden ayrı yerleştirin .
Şimdi Test sitenin sahip olduğu Sayfa Başlıkları geçerli sitenin yanındaki Sayfa başlıklarında , sen çiftleri vurgulayabilirsiniz. Her iki Başlık 1 sütununu da vurgulayın ve Koşullu Biçimlendirme> Hücre Kurallarını Vurgula> Değerleri Çoğalt’a gidin . Bu, eşleşen her şeyi vurgulayacaktır.
Bunun için kısayolum yok. Nesneleri elle hareket ettirmeniz ve doğru yere getirmeniz gerekecek. Sola en yakın Sayfa Başlığı 1’e (test sitesindekine) bakarak ve ardından metni kopyalayarak devam ediyorum . Metni aramak için Bul ve Değiştir kutusunu (ctrl + F) kullanın. “İleri” ye basın ve sonraki eşleşmeye gidin, burada ilgili üç sütunu alıp kopyaladığınız metnin yanına yapıştıracaksınız. Sonra tekrarlayın.
Bazen hiçbir şey eşleşmez. Bu olduğunda, şunu yapmayı deneyin:
Birkaç kelime arayın.
Sonunda veya başında markayı kaldırın.
Bir | olup olmadığını kontrol edin. veya – yerinde.
Kesme işaretlerini kontrol edin.
Yazım hatalarını kontrol edin.
Bunlar, eşleşmelerle ilgili sorunlara neden olabilecek birkaç şeydir, bu nedenle sizinkini dikkatli bir şekilde kontrol ettiğinizden emin olun.
Durulayın ve tekrarlayın
Bu işlemi bir kez yaptıktan sonra, tüm Meta Açıklamalarınızı, Kanonik Etiketlerinizi, Kelime Sayımlarınızı vb. Eşleştirmek için diğer sayfaları durulamanız ve tekrarlamanız gerekir. Bu alanları kontrol etmenin amacının, Herhangi bir değişikliğin iyi değişiklikler olduğundan emin olun.
200 kodun hepsini çiviledikten sonra, 404’lere bakmak isteyeceksiniz .
Git Durum Kodu başlık ve seçmek 404 çalışmıyor URL’leri bulmak için tekrar filtre simgesini. Bu, senin 404’lerin olduğunu varsayıyor.
Bu size çalışmayan tüm URL’lerin bir listesini verecektir. Teorik olarak, kontrol edilmesi gereken her şeyi size vermelidir. Yalnızca 200 durum koduna ve 400 durum koduna sahip olmalısınız, ancak bazen daha fazla araştırılması gereken 500’ler veya 300’leriniz olacaktır .
404 zaman
URL bir 404 ise, sayfanın mevcut olmadığı anlamına gelir. Bu yüzden iki şeyden birini yapmamız gerekecek:
Bu URL’yi test sunucusunda oluşturun.
Eski URL’yi test sunucusunun yeni URL’sine yeniden yönlendirin.
Test sunucusunun URL’sine bakın. Yeniden yönlendirilmesi gerektiğini düşünüyorsanız, kırmızıyla vurgulayın. Yeni bir URL oluşturmanız gerekiyorsa, hücresini ilgili meta verilerle doldurun ve yeşil renkte vurgulayın. Her rengin ne anlama geldiğini unutma.
Ayrıca Düzenleme için Mevcut Site Taramasında yeni sürüme yönlendirilecek ilgili URL’yi vurgulamanız gerekir .
Mevcut sitenizde bulunmayan canlı URL’lerle ne yapmalı?
Bu URL’ler büyük olasılıkla yeni sayfalardır. Web sitenizdeki herhangi bir sayfada olduğu gibi, doğru şekilde optimize edilmesi gerekir. Burada size yardımcı olacak tonlarca rehber var (bu görsel rehber benim favorimdir).
Şimdi ne olacak?
Artık bir siteyi taşımanın verdiği zararı en aza indirmek için gereken her şeyi içeren tam kapsamlı bir elektronik tablonuz var. Önerdiğiniz değişiklikleri uygulamak için geliştiricilerle yakın çalışmanız gerekir. Bu şekilde düzenlenen elektronik tablolar ile verileri basitleştirebilir ve geliştiricilere ihtiyaç duydukları bitleri vererek hayatlarını kolaylaştırabilirsiniz.
Unutmayın, sayfaları yeni bir siteye yönlendirdiğinizde, bağlantı sermayenizin yaklaşık% 10-% 30’unu kaybedersiniz. Ancak, arama motorlarına eski sitenizin güçlü itibarını geri getirmek için en iyi fırsatı veriyorsunuz.
Bu noktadan itibaren, yanlış gidebilecek şeyleri, yaygın sorunları ve değişiklikleri izlemek için yol boyunca kontrol edilecek önemli unsurları ayrıntılarıyla anlatacağım.
Artık geliştiricilerinize yeni URL yapısını ve değişiklikleri verdiniz, doğru yapıp yapmadıklarını kontrol etmeniz gerekiyor. Ritmi bozmadığınızdan ve değişiklikler üzerinde olumlu bir etki yaratmadığınızdan emin olmak için proaktif olarak stratejiyi tartışan birkaç toplantıya katıldınız. Ama ne yazık ki burada bitmiyor.
Büyük olasılıkla değişiklikleri periyodik olarak teslim ediyor ve ilerledikçe test ediyorsunuz. Şimdi, her şeyi tekrar test etmek için iyi bir fırsat.
Test sitesini tekrar tarayın – tüm ilgili meta verileri çapraz referans almak ve URL’lerin eşleştiğinden emin olmak için tetikte olun. Biraz bozuklarsa, değiştirin. Kontrol etmenin bir yolu , Excel’de ” bul ve değiştir ” i kullanmaktır . Bu sefer test.example.com’u example.com ile değiştirin , ardından Screaming Frog ile URL’leri tarayın .
Şu andan itibaren, bu ek unsurları kontrol etmeyi alışkanlık haline getirin.
Adım 7 – Tüm ek kontroller
Sıra kontrolü
Neden rütbe kontrolüne ihtiyacınız var?
Bir sıralama kontrolü, sitenin arama motorlarında bir dizi anahtar kelime için nasıl performans gösterdiğini ölçer. Bu verileri yeni başlatılan site için bir karşılaştırma olarak kullanacaksınız. İşler değişirse, sonuçları kontrol ettiğinizde tepki verebilir ve sorunları tanımlayabilirsiniz.
Nelere dikkat edilmeli:
Büyük hareketler. Bir anahtar sözcük 1. sayfadan 20. sayfaya atlarsa, bir sorununuz olabilir. Aşağıdakileri kontrol ederek büyük veya olağandışı hareketlere dikkat edin:
URL değişti mi?
Meta verileri değiştirdiniz mi?
Sayfa tüm içeriğini mi kaybetti?
Yerinde bir yönlendirme var mı?
Yerinde bir noindex etiketi var mı?
İçerik
Silmeniz gerekmeyen hiçbir şeyi silmeyin. Eski blog yazılarınızın gerekli olmadığını düşünebilirsiniz, ancak hepsi sitenizin güvenilirliğine katkıda bulunuyor. Bu bloglar olmazsa, bir miktar değer kaybedersiniz.
Benzer şekilde, şu anda iyi bir sıralamadan hoşlanıyorsanız, açılış sayfası içeriğinizi değiştirme zamanı değil.
Analytics kodu
Bu oldukça açıklayıcıdır – analiz kodunuzu sitenin <head> bölümüne geri yerleştirdiğinizden emin olun. Halihazırda mevcutsa, e-ticaret izlemeyi, hedefleri ve etkinlik izlemeyi kontrol etmeniz önemlidir.
Sitenin engelini kaldırın
Arama motorlarının dizine eklemesine izin verip vermediğini görmek için yeni siteyi kontrol etmenin zamanı geldi. Siteyi engellemenin ters talimatlarını izlemeniz yeterlidir. Engellemek için hangi yöntemi kullanırsanız kullanın, engellemeyi kaldırmak için tersini yapın. Bunu yapmamak, yeni siteyi açtığınızda büyük sorunlar yaratabilir.
Özet kontrol listesi
İşte daha önce bahsettiğim kontrol listesi. Bunu atladıysanız, SEO ile yeniden tasarım yapmanıza yardımcı olacak bir rehber olarak kullanın. Cephaneliğinizde bununla, bir web sitesinin yeniden tasarlanmasından asla korkmanıza gerek yok.
Başlangıçtan itibaren SEO hakkında düşününMevcut siteyi taraMevcut sitenizi denetleyin
Test sitesinin dizine eklenmesini durdurun
Test sitesini tara
URL’leri bulun ve değiştirin
Değiştirilen URL’leri tara
Canlı URL’lerdeki test sitesi meta verilerini kontrol edin
Test sitesinde 404’leri kontrol edin
301’lerin haritasını çıkar
Tüm yeni sayfaları optimize edin
Uygulamayı kontrol edin
Ek kontroller yapın
Başlatın!
Dikkat edilmesi gereken yaygın sorunlar
Her senaryo web siteleri arasında farklılık gösterecektir. Bu temel yaklaşımın, önemli meta verileri bölümlere ve parçalamaya nasıl yardımcı olduğunu anlamak önemlidir, böylece bir yeniden tasarım sırasında SEO değerini kaybetmezsiniz.
Her projede olduğu gibi, SEO’ların, işletmelerin ve geliştiricilerin hepsinin karşılaştığı ortak sorunlar vardır:
İletişim — Bu büyük olanı, bu yüzden listede ilk sırada. Hepimiz iletişimin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz ve web yeniden tasarımlarıyla ilgili çoğu sorunun merkezinde iletişim eksikliği yatıyor. Başlangıçta, SEO’nuzu web geliştiricileriyle veya web sitesiyle bariz bir bağlantısı olan herhangi biriyle ilk strateji toplantısında bulundurun. Oradan iletişim hatlarını açık tutun.
Eksik meta veriler —Taramalar kararsız çabalar olabilir. Eksik bilgilerle yeni siteyi açmayı göze alamazsınız. Arama motorlarını oraya ne koymaları gerektiğini tahmin etmeye zorlarsanız, ortaya çıkan sonuçlar sizin beğeninize olmayacaktır.
Eksik İçerik – Çoğu zaman içeriğe hak ettiği değer verilmez. Yeni sitenin doğru yerlerine doğru içeriği almak için zaman ayırın.
Yönlendirmelerin uygulanamaması – Bu çok önemli bir adımdır. Yönlendirmeleri belirledikten sonra, bunların yerine konması ve planlandığı gibi çalışması çok önemlidir.
Bunlar herhangi bir sorunu tespit etmeye yardımcı olacaktır. Sıralamalarınızın düştüğünü fark ederseniz, hızlı bir şekilde araştırabilir ve gerekli değişiklikleri yapabilirsiniz.
Google siteyi taramaya çalıştığında Web Yöneticisi Araçları hata bildirirse, proaktif davranmanız ve sorunu keşfetmeniz gerekir.
Sorun olmadığından emin olduktan sonra biraz gevşeyin. Bunlara bu kadar yakından bakmanıza gerek yok. Siteyi tanıtmak ve büyüme ve bakım SEO çalışmalarınızı sürdürmek için çalışabilirsiniz.
Kaynak: Moz