Her şey olabildiğince basit olmalı, ancak daha basit olmamalıdır. A. Einstein

Web Tasarım Kuralları

Web sayfalarının farklı cihazlarda kullanıcı dostu görüntüleme için yeni web standartlarının kullanılması gerekiyor. Bu web standartları sayesinde sayfa bilgileri kullanıcıya daha rahat okuma imkanı veriyor. Örneğin bir bilgisayarda kullanılan tipografi ve stiller faklı iken bunun bir cep teleonuna olduğu gibi gelmesi, bilgileri okunmaz kılacaktır. Bu nedenle web dünyasının ana dili HTML ve CSS, web yazılımcılarına sayfaları nasıl kodlamalı gerektiğini gösterir. Bu standartları W3C isimli bir konsorsiyum belirler ve web yazılım araştırmalarını yönetir.

 

Ana tasarım kuralları

Sayfanın ulaşılabilir olması 

Web sitesinin tarayıcılarda açılır olması, düzgün okunaklı görüntülenebilmesi web standartları kurallarının ilkidir.

Hızlı Yükleme

Cascading style sheet (CSS) ile geliştirilen ve optimize edilmiş sayfalar daha hızlı yüklenir.

Doğru Görüntülenme

Yeni CSS ve HTML teknolojileri kullanılarak geliştirilen web sayfaları tüm bilgisayar tarayıcı ve cep telefonlarıyla tablet bilgisayarlarda doğru görüntülenecektir.

Arama motoru kriterlerine uygunluk

daha fazla ziyaretciye ve kullanıcıya ulaşmanın temeli arama motorları (google yandex yahoo gibi) kriterlerine ve mantığına uygun yapılmalıdır.

Düşük Bant Genişliği

Web sayfasının boyutu ne kadar düşün ve gereksiz süslemelerden uzaksa o kadar hızlı yüklenir ve arama motoru dostu olur. Unutmayınızki kullanıcılar sayfanın yüklenmesini uzun süre beklemezler.

 

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *